Træpiller og kvalitet

Fyringssæsonen står for døren. Du skal derfor snart i gang med at fyre op, så du kan holde varmen. Mange af os anvender i dag træpiller. De kan købes flere steder i fysiske butikker og på nettet. Men er der forskel på kvaliteten af træpiller?

Du vil hurtigt se, at der i hvert fald kan være en forskel på prisen. Det gør, at mange ofte vælger at købe de billigste træpiller på markedet. Men er det nu en god idé?

Parametre for en god træpille

De fleste firmaer, der sælger træpiller, skilter med, at deres træpiller er de bedste og i en høj kvalitet. Så hvordan afgør du, om det er en god træpille? Det gør du ved at kigge på forskellige parametre.

Vandindholdet skal være på mindre end 10 %. Hvis vandindholdet er højere end de anbefalede 10 %, har træpillen en tilbøjelighed til at smuldre. For en god træpille bør askeindholdet ydermere ligge på mindre end 0,5 %. Derudover skal træpillerne have en brændværdi på minimum 16 Gj / ton.

Du bør altid tjekke, om træpillerne lever op til ovenstående parametre, hvis du er ude efter gode træpiller. Husk også at købe præcis den størrelse træpiller, som dit anlæg er beregnet til. Du kan nemlig finde træpiller med en størrelse på både 6, 8 og 10 mm.

Derfor bør du ikke bruge dårlige træpiller

Du bør ikke bruge dårlige træpiller, da der derved er risiko for, at du gør mere skade end gavn på din træpilleovn eller dit træpilleanlæg. Der bliver blandt andet dannet slagger ved brug af dårlige træpiller, som gør, at dit anlæg ikke kan yde optimalt.

Kategori: Stuen
Udgivet: 28. september 2020

Sponsoreret