Tjek dit indeklima

Er du en af dem, der tørrer dit vasketøj indendørs? Tager bad flere gange i løbet af en dag? Eller ikke lufter ud dagligt? Alle disse faktorer er med til at påvirke dit indeklima og dit helbred.

Et dårligt indeklima kan være årsag til hovedpine og træthed, og det kan blandt andet give vedvarende infektionssygdomme og forværre symptomerne for personer med astma, allergi og luftvejsproblemer.

Vidste du for eksempel, at husstøvmider ikke skyldes støv, men fugt som især findes i sengen? At den højeste risiko for koncentration af kemiske stoffer findes i børneværelset, fordi værelset ofte ikke er særlig stort, men fyldt med mange produkter som blandt andet legetøj og elektronik? Det er derfor en god idé at lade nye produkter stå udenfor et par dage, inden du tager dem ind.

Et godt indeklima er afgørende for vores helbred og vores velbefindende. Faktisk er vægten, af den luft vi indånder, større end den samlede vægt af mad og drikkevarer, som vi indtager i løbet af hele livet. Et dårligt indeklima kan medføre infektionssygdomme, hjertekarsygdomme og kræft.

Der er kun én måde at finde ud af, om dit indeklima er godt. Det er ved at måle det. Når du måler det, vil du samtidig lære, hvordan du får et bedre indeklima. I de fleste hjem findes der mere eller mindre skadelige partikler, men de fleste af dem kan du komme af med ved hjælp af almindelig daglig udluftning.

Hos Eurofins Miljø Luft kan du nemt og hurtigt få lavet en indeklima test, så du kan få en god luftkvalitet og et sundt og behageligt indeklima.

Kategori: Diverse
Udgivet: 27. august 2020

Sponsoreret