Købeguide til valg af opvaskemaskine

Uanset om du renoverer køkkenet, vælger hvidevarer til et nyt hjem eller blot ønsker at opgradere din gamle opvaskemaskine til en ny model, er der nogle ting, du altid bør overveje inden køb.

Opvaskemaskiner kommer nemlig i dag med mange forskellige funktioner m.m., så du bør tænke nøje over, hvad du rent faktisk har brug for. Her finder du tips til at vælge den rette opvaskemaskine til dine behov.

Energimærkning

Først og fremmest er det en fordel at vælge en opvaskemaskine i energiklasse A eller derover. Med en god energimærkning får du nemlig en opvaskemaskine, der ikke forbruger meget energi på et år. Dette er essentielt, hvis du ønsker at holde din elregning nede.

Kapacitet

Når der er tale om opvaskemaskiner, bliver kapaciteten målt i antal af kuverter. Der findes både større og mindre modeller, hvorfor du skal finde ud af, hvad der er brug for i din husstand. Dette kommer typisk an på antallet af mennesker.

Hvis du bor i en husstand med fire personer, er det generelt en god idé med en opvaskemaskine, der har en kapacitet på omkring 12 kuverter eller mere.

Type

Du kan vælge mellem flere forskellige typer af opvaskemaskiner. Der findes både underbygningsopvaskemaskiner, fritstående opvaskemaskine og halvintegrerede opvaskemaskiner. Du kan selvfølgelig også vælge en lille model i form af en bordopvaskemaskine. Hvilken model du skal vælge afhænger af dit køkken samt dine behov.

Lydniveau

En anden ting, der er god at tjekke, er opvaskemaskinens lydniveau. Lydniveauet bliver målt i dB, og du vil kunne se det på alle maskiner. For sammenligningens skyld er det værd at huske på, at en normal samtale har et lydniveau på omkring 60 dB.

 

 

Kategori: Køkkenet
Udgivet: 15. juli 2021

Sponsoreret