Hvor høj en opdateringsfrekvens bør min skærm have?

Hvis du er interesseret i at købe en ny skærm, kan det være en fordel at tage et kig på opdateringsfrekvensen. Du har måske allerede lagt mærke til, at der findes skærme med forskellige mængder Hz. Dette er som regel alt lige fra 60 Hz til 144 Hz.

Er du ikke helt bekendt med, hvad Hz handler om, og hvorfor du bør tage et kig på dette ved valg af en ny skærm, kan du læse med videre her.

Hvad betyder opdateringsfrekvens?

En opdateringsfrekvens fortæller antallet af billeder, som en skærm har mulighed for at levere pr. sekund. Opdateringsfrekvensen måles i Hz og er derfor disse bogstaver, du bør kigge efter, når du leder efter dette – i eksempelvis en produktbeskrivelse.

Hvorfor er det en god idé at tage et kig på opdateringsfrekvensen?

Opdateringsfrekvensen kan være vigtig af flere årsager. Hvis du eksempelvis er vild med at game, så er det vigtigt, at opdateringsfrekvensen er god. Herved vil du nemlig opnå et meget mere flydende spil samt få mange flere detaljer med, fremfor hvis du vælger en skærm med en lav opdateringsfrekvens.

Når det kommer til skærme, har standarden inden for opdateringsfrekvensen ofte været på omkring 60 Hz. Dog er der kommet bedre skærme på markedet, hvor du blandt andet kan finde en 144hz skærm.

Vil du gerne opnå et mere naturtro og realistisk billede, er det værd at overveje en skærm med en opdateringsfrekvens på 144 Hz eller højere. Der er ret stor forskel på de forskellige skærme, hvilket du især vil opleve, hvis du opdaterer fra en lavere opdateringsfrekvens til en højere.

Kategori: Kontoret
Udgivet: 25. august 2020

Sponsoreret