Scenerne 2016

En kærlig guide til festivalens scener 2016

I år har vi 5 scener. Alle på eller ved Odense Teater.

Scenoskopdamen Scenoskop Festival 2016
vaerkstedet

Værkstedet er Scenoskop Teaterfestivals største scene. Det er Odense Teaters mindre scene hvor både skuespillerskolens årgange samt husets faste skuespillerensemble optræder. På værkstedet er ingen forestilling for stor. Hvad enten det foregår på et krydstogtskib eller i en lejlighedsopgang, vil husets teknikere have bygget scenen om til at rumme hvert enkelt lille univers.

Uteater Odense Teater Scenoskop Festival 2016

Uteater er husets eksperimenterende undergrundsscene samt den mest intime publikumsoplevelse. Scenen er ikke stor, men man sidder i rare møbler og tæt på forestillingens aktører. Her nyder man en øl eller sodavand i den dæmpede belysning.

Foyerscenen Odense teater Scenoskop Festival 2016

Foyerscenen kan ikke umiddelbart ses. Den opdages når teaterbaren med sine gange indtages af husets skuespillere og forvandles til Foyerscenen. Udsmykningen er tro over for det gamle hus og man oplever at man bliver taget tilbage til en anden tid når først musikken spiller og flaskepropperne flyver.

skuespillerfoyer Scene Odense teater Scenoskop Festival 2016

Skuespillerfoyeren er festivalens mindste scene, og det er normalt ikke en scene. Rummet er mørk, grønt og tæt, og på væggene ses billeder at teaterets mange skuespillere igennem årene. Her vil der kun være en enkelt forestilling – en dukkeforestilling – med 12 -15 publikummer ad gangen.

Hovedindgangen Scene odense Teater Scenoskop Festival 2016

Ude foran teateret oprettes der også en scene, dog ikke med store publikumstribuner som da huset opførte Ole Lukøje, men stadig et åbent rum med påsken og det kommende forår i luften. Her vil der blandt blomster og blå fjer opleves en teaterdanseforestilling, og skulle vinden blæse lidt kan man altid hutle sig lidt sammen. Det skal dog ikke forhindre de optrædende i at spille desto mere ihærdigt.