Om Scenoskop

Scenoskop Teaterfestival er en festival for vækstlagsteater og -scenekunst, der siden 2013 har givet sceneplads til vækstlag fra Odense og resten af landet samt tilbudt gratis teateroplevelser for det odenseanske publikum.

Udvikling

I 2015 var festivalen for første gang samlet på ét sted i byen, med to scener på Odense Teater og en scene på Odense Katedralskole. I 2016 samles festivalen endnu mere, da hele festivalen denne gang finder sted på Odense Teater med forestillinger spillende på tre forskellige scener: Undergrunden, Værkstedet og Foyerscenen.

Historien bag Scenoskop

Scenoskop blev dannet i 2012 af en gruppe odenseanske ildsjæle med meget forskellige baggrunde, men alle med samme mål – at skabe en platform for vækstlagsscenekunst lig Vildskud Teaterfestival i København og QuongaFest i Aarhus: En hel weekend, hvor scenekunst ville kunne blive dyrket og fejret i hjertet af Odense.

Dette resulterede i Scenoskop, der løb af stablen for første gang 19-21. april 2013. Festivalen var en stor succes med et godt samarbejde mellem teatrene Uteater og Teater Momentum, samt samarbejde med DATS, Syddanske Studerende og Teaternetværket UnderVærket. Samtidig havde sponsorer og fonde vist meget stor velvilje omkring festivalen, hvilket muliggjorde, at Scenoskop kunne realiseres på en så succesfuld måde – for deltagere, frivillige og i særdeleshed for publikum.