Scenoskop 2014

BLANDEDE BOLSJER 2014

Blandede Bolsjer Scenoskop festival

Blandede bolsjer dækker over et utal af muligheder. Det er en legeplads og et arbejdsredskab som publikum normalt ikke får indsigt i. Det er her man, som scenekunstner, kan komme med den gode idé, et manuskript under udarbejdelse, en reading, en særligt problematisk scene der trænger til friske øjne, et stykke under udarbejdelse eller den lille lækkerbisken der blot savner lidt finish, mulighederne er uendelige men fælles for dem er, at hver sekvens ikke må tage mere end 15 minutter. Efter endt visning åbnes der op for at publikum kan komme med spørgsmål, konstruktiv kritik, idéer og forslag. På den måde er publikum med til at sætte deres aftryk på processen og det endelige produkt.

Hvorfor har vi Ingen Bjerge i Danmark - en del af Blandede Bolsjer 2014

Hvorfor har vi ingen bjerge i Danmark blandede bolsjer Scenoskop festival 2014

Af: Emil Klitsgaard

Er en crazy monolog om en mand der får storhedsvanvid på toppen af et bjerg. Frustreret over manglende bjerge i Danmark, beslutter han sig for at bygge sit eget bjerg. På toppen af bjerget føler han sig uovervindelig og udnævner sig selv til: The King Of The World. De harniskklædte klædte kæmper bliver sendt ud for at dræbe Mads, der aldrig dukkede op fordi hans træben sad fast i en kloakrist. The King Of The World mister hurtigt status, og det må gå ud over en tilfældig fugl der flyver forbi. Himmelbjerget sutter røv og Mads er en forbandet egoist!

Manuskriptforfatter/Skuespiller/Instruktør: Emil Klitsgaard

Udbrændt - En del af Blandede Bolsjer 2014

udbrændt Blandede Bolsjer Scenoskop Festival 2014

Af: Casper Due

Forestillingen UDBRÆNDT, som er let baseret på virkelige hændelser, fortæller historien om en ung brandmand, der i sin hverdag sætter livet på spil for at hjælpe andre mennesker. Men hvis uheldet er ude, er der så nogen der vil hjælpe ham?

Medvirkende og forfatter: Casper Due

Lykke - En del af Blandede Bolsjer 2014

Lykke Scenokop Festival 2014

Af: Ditte Marie Kristiansen

Lykke. Lykke er et krav vi har. Vi er blevet lovet at vi skal være lykkelige, men hvorfor i alverden er det så, så forbandet svært? Hvem har svaret og hvordan bliver du egentlig lykkelig? Coach dig selv frem til det eller tag med på en rejse med din psykolog. Lyt til dit indre barn, der altid var glad da han/hun var lille. Hvornår var du sidst lykkelig? Hvordan var du lykkelig? Hvordan føles det og hvordan holder du fast i det? Kom med på en rejse og find din definition.

Skuespillere: Lennart Tindahl, Mise Norup
Produceret af: Lommefilosofi
Instruktør og Dramatiker: Ditte Marie Kristiansen

Den lille Seddel fra Skuffen

Den Lille Seddel fra skuffen af Apart Scenoskop festival 2014

Af: Teater Apart

Stykket blev til på baggrund af 10 forskellige tekster som blev skrevet til Teater Apart. Derefter blev de disse tekster bearbejdet sammen til en forestilling, hvor æggekage, selvmord, alkohol, rengøring og kaktusser alt sammen gav et indblik i kærligheds forhold, der ingen ende vil tag. Både på godt og ondt.

Medvirkende: Stine W. Madsen & Rasmus Borst

Der er Ingen der Blaffer

Der er ingen der blaffer Scenoskop Festival 2014

Af: Teater Reservat

Ud fra en fascination af at pakke drømmene ned i en rygsæk og forsvinde fra verden begyndte undersøgelsen af “road-teatret”. Der er ingen der blaffer er en scenisk roadmovie om at pakke drømmene ned i en rygsæk og forsvinde fra verden. Tage væk fra det velkendte og blive venner med vildskaben. At køre på halv tank og blive kørt over.
Forestillingen blev en både filmisk og litterær oplevelse af at rejse. Af at være på tur og ligge på lur. Se det trivielle blive eksotisk og det eksotiske blive trivielt.

“Sammen knugede vi hænderne, vi svor at ligegyldighed og gaben ikke var noget vi beskæftigede os med, selvom vi begge vidste at det var grunden til vi var taget af sted”

Medvirkende: Mie Larsen og Nicolai Togeby
Instruktør: Jennifer Vedsted

Drømmesyn - Bevidsthedens Grænseland

Drømmesyn Scenoskop Festival 2014

Af: Devisinggruppe v. Christine Juul Johansen

Byen sover, bilerne står parkeret foran husene, stilhed ligger over landet. Men der er bevægelser i mørket. Bag lukkede øjne eksploder universer frem i lyd og farver. Hemmelige liv leves og fra den vågne drømmene er der rejser på tværs af tid og sted. Hvor drømmebilleder bringer den rejsende visdom om selvet og universet – fra hvor vi oprindeligt kommer?

Medvirkende: Dette er en devising-forestilling, så alle er medskaber og forfattere af forestillingen
Instruktør: Christine Juul Johansen
Teknikere: Kenneth Rungstrøm og Jesper Rasmussen

Generation Fucked Up

Generation fucked up Scenoskop festival 2014

Af: New Generation

Hvor er vores samfund på vej hen? Generation fucked up er navnet på den generation som de unge fra 90’erne er blevet tildelt. Den titel har de fået af samfundet. For er de i grunden ikke bare en flok drukkenbolte, som lever i deres egen lille forkælede verden, med mor bag rattet som curlingforælderen. Ved de overhovedet hvad der venter dem, eller lever de bare livet igennem deres Iphone, Ipad, computer og facebook? Det er det, som der bliver sat spørgsmålstegn ved i denne forestilling.

Skuespiller: Mise Norup
Dramatiker: Ditte Marie Kristiansen

Instruktør: Lasse Winkler

In Action

Ude af Frekvens in action Scenoskop Festival 2014

Af: Ude af Frekvens

Er du træt af at puste rådne æg mens du leder efter den ikke eksisterende påskehare? Er du træt af onkel Viggos dårlige jokes som: ”Hvad er det der ligger i en spand og siger dav? – En spandauer! ” Kan tante Inger og mormor stadig ikke huske hvad det er du laver og skal have historien for 3. gang i år? Så er det tid til en pause fra det hele hvor du skal nyde en aften i selskab med Ude af Frekvens. Vi er hyle morsomme, og vi vil helt sikkert redde din påske fra at blive ligesom sidste år.
Om os:
Vi er 5 skøre kvinder med skæve ideer og en finurlig humor. Sammen med publikums forslag inspireres vi til at opbygge karakteren, stedet og handlingen i små forskellige discipliner. Det er fynsk impro-comedy med et twist af jyde – og så ved man jo godt, at det kun kan blive underholdende.
Det hele foregår i nuet, direkte – uden manuskript og uden pis.

Medvirkende: Heidi Nielsen, Cæcilie Lund Andersen, Ida Nymark Vorm, Gitte Skov Bisgaard, Alberte Grene Due

Løgstrup

Løgstrup Scenoskop festival 2014

Af: Kristoffer Spender

K. E. Løgstrup arbejdede på Aarhus Universitet og var professor og filosof. Dette er en forestilling om ham og hans kone Rosemarie. Deres virke, liv og ikke mindst deres død. Stykket er skrevet ud fra Pink Floyds sang: Time, og den er skrevet med henblik på en teaterfestival i Aarhus. Man kan sagtens se stykket uden at kende de virkelige personer, da det først og fremmest er en kærligheds fortælling.

Skuespillere: Carsten Lysbjerg Mogensen, Amy Horn
Dramatiker: Kristoffer Spender
Instruktør: Emma Hovmøller Burhkal og Kristoffer Spender
Fotograf: jacobdue.dk

Min krop, Min sjæl, Mine ar

Min krop, min sjæl, mine ar Scenoskop Festival 2014

Af: Julie Bjørling mfl.

Anna er en glad pige, hvis liv kører på skinner. Efter bruddet med sin voldelige kæreste begynder hendes liv endelig at se lyst ud. Men fra den ene dag til den anden ramler Annas verden, da hun får konstateret en psykisk sygdom. Vennerne Lasse og Louise gør, hvad de kan, men hvad stiller man op, når behandlerne ser passive til? Hvad gør man, når man kun møder fordomme? Hvordan beviser man, man er syg, når det ikke kan ses?
”Min krop – min sjæl – mine ar” er baseret på en sand historie, og opføres med original live-musik fra bandet Lethe.

Vinderen af Teater Smedjens idékonkurrence og dermed 10.000 kr.
 Konceptet er skabt af: Det Skrå Teater, DUF og Scenoskop

Medvirkende: Simone Puggaard, Joan Skovshoved, Aske Bjerre Post, Kenneth Meier Haaning, Mads Jakobsen, Sidsel Nørrelund, Josephine Agnete Hebsgaard Bjørling, Gitte Balck, Erik Olsen, Klaus Svanborg Petersen, Gitte Balck, Heidi Hestehave, Rasmus Andersen, Kirsten Bjørling, Mads Jakobsen, Mads Jakobsen, Anne Dorte Hamann Petersen, Cecilie Møller, Gitte Balck, Anne Dorte Hamann Petersen, Heidi Hestehave, Kenneth Meier Haaning.
Instruktør, manuskriptforfatter, projektleder: Julie Eifelt Bjørling
Forestillingsleder: Camilla Jaug
Fotograf: Jacob Due

Nausea

Nausea Scenoskop Festival 2014

Af: Marcello Bosschar

The Nausea – adapted from Nelsons Rodrigues play Dorotéia
For generations, a curse has haunted the women of Dorotéias Family: Ever since their great grandmother turned her back on love, “the nausea” has fallen upon each of them on their wedding night – except Dorotéia. Running desperately from the sins of her old life, she comes to the door of her widowed aunts. Hoping to become as them, ugly and without hips, she starts down a road to strip away her beauty and forsake love for all eternity. But her entrance sets things in motion, and soon sexuality is slowly seeping in through the cracks in the house, corroding the ancient laws of that place.
Not suitable for children.
Varighed: 60 minutter
The play will be present in 2 parts – Part 1 Saturday, Part 2 Sunday.

Produceret af: Café Dell´arte
 Instruktør og Producer, Marcello Bosschar
Skuespiller og Producer:
Morten Andersen
Skuespillere:
Fabiola Gonzalez, Bruno Rigobello, Katrine Weigelt, Halla Gudmundsdottir, Elof Wendt, Kay Taylor, Alexander Christensen

Rent

Rent Scenoskop Festival 2014

Af: Fjordagerscenen

En gribende, smuk og rørende historie om gruppe boheme-venners fælles kamp imod det amerikanske pengefikserede samfund, om HIV, AIDS og det at leve med en dødelig sygdom, om forræderi og tilgivelse, om kærligheden på tværs af alder, evner og køn, og om at vælge livet – eller modtage døden. For første gang opsættes denne multi-prisvindende broadwaymusical i Odense, og vi er beærede over at kunne få lov at vise brudstykker fra denne gennemkomponerede forestillingen på Scenoskop.

Medvirkende: Castet bag RENT

Save me From Estonia

Save me from Estonia Scenoskop Festival 2014

Af: FLOW

Vi følger en gruppe overlevende, som stilles overfor en række etiske dilemmaer med alvorlige konsekvenser til følge. Det er en stærk og tankevækkende fortælling om liv og død, og rigtigt og forkert, underbygget af musikernes talent og indlevelse. Vi inviterer dig med på en skæbnesvanger rejse helt tæt på nogle mennesker i en forfærdelig og håbløs situation. Hvad gør det ved et menneske at stirre døden lige i øjnene?

Skuespillere: Anne Giver Pedersen, Laura Nissen, Laura Kjær, Natasha Kiskov Møller ,Victor Johansen, Mads Baltzer Stanley, Anton Imona Bjerg, Christoffer Wibroe Leth, Martin Laurits Frederiksen Nielsen, Anne Sofie Skovlund Nielsen, 
Sangerinder: Emily Endersen, Catrine Eilersen, Clara Luna Mørch Nani, 
Sangerinde og korarrangør:Amanda Büchert
Flow
Instruktør og manuskriptforfatter: Kathrine Guldmann Christensen
Instruktørassistent og produktionsansvarlig:
Mathias Schoubo Isaksen
Kapelmester: Jakob Madley Kapelmesterassistent og Kommunikationsansvarlig: Nathalia Ellis-Sophia Fleron

Scenograf: Bjørn Kedar Wengman Timotej
Kostumier og Rekvisitansvarlig: Heidi Godskesen Rasmussen Sminkøse: Emilie Bang Møllegaard og Rebecca Elisabeth Tolberg
Lydmand: Anders Vinther-Larsen  Lysmand: Martin Rossing Mørk
PR og Skuespiller: Lasse Skovmand
Runner og skuespiller: Sandra Maria Fossdal Kallenbach Runner: Iben Ramvad
Musikere: Rasmus Nielsen, Mathias La Cour, Christoffer Christian Nielsen, Mads Henriksen, Bjarke Hageltorn, Frida Rolskov Pedersen, Esben Egholm Nissen,
Fotograf: Jacob due

Teaternoveller

Teaternoveller af hoit Scenoskop Festival 2014

Af: Teaterkollektivet HoiT

En trøstesløs ørken, hvor en trappestige er eneste forbindelse til en traumatisk fortid, et børnebadebassin der danner de mure og tremmer som fastholder parforholdet i en cyklus af mistillid og aggression, et ensomt koldt rum hvor døden hører til, og en bar der tilsyneladende ikke vil lade sine kunder undslippe deres alko”holistiske” skæbne… Disse fire scenarier udforskes i en forestilling, der byder på lidt af det hele; tematisk, æstetisk, visuelt og metodisk…
Bliv klogere på Teaterkollektivet HoiT på www.hoit.dk

Et Lig Til Frokost
:
Skuespiller: Christian Ehrenreich Bloustrød (plus one)
Dramatiker:
Christian Ehrenreich Bloustrød Instruktør: Louise Fogh Christiansen

Ikke værd At Elske:
Skuespillere:
Sinnet Aaboe & Lasse Siggaard Haun
Dramatiker:
Louise Fogh Christiansen Instruktør: Emil Fogh Christiansen

Ufortalt

ufortalt af Stilk Scenoskop Festival 2014

Af: Stilk

Et flået selvværd taler ud.
En fortælling om anonym brutal selvforagt.

Skuespillere: Fanny Timian Riismøller Madsen, Karoline Clasen Holland, Ditte Johanne Krogh Bertelsen

Året før Dagen

Året før dagen Scenoskop festival 2014

Af: Teater Fusjon

Året før Dagen efter, er en spændende monolog af dramatiker Jeppe Nim Jørgensen. Vi møder en ung mand i tyverne som reflekterer over sin fastlåste og ensomme tilværelse med sin mor. Alle hans venner er flyttet for længst, og nu sidder han alene tilbage. Gennem monologen vokser ønsket og tanken om flugten fra den kedelige virkelighed, og former sig til en desperat og vanvittig fantasi om hvad han tror der venter ham på den anden side.

Medvirkende: Carsten Lysbjerg Mogensen
Iscenesættelse: Emma Hovmøller Buhrkal Dramatiker: Jeppe Nim Jørgensen
Fotograf: Jacob Gonge Due
Redigering af trailer: Jacob Gonge Due
  Musik til trailer: Julian Hartwig-Hansen